* "Există USL-ul la Brăila, probabil că nu e comunicativ", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PNL de Brăila Diana Tuşa
Dacă la Bucureşti copreşedinţii Uniunii Social-Liberale, Victor Ponta (PSD) şi Crin Antonescu (PNL), defilează prin conferinţe de presă simulând o inatacabilă armonie a cooperării politice, la Brăila, copreşedinţii USL-ului local, Cătălin Boboc (PNL) şi Gheorghe Bunea Stancu (PSD), nu lasă prin nimic să se înţeleagă că partidele lor ar purta verigheta alianţei. Mai exact, un singur detaliu pare a răzbate prin perdelele USL Brăila: autismul. Cam aceasta este concluzia pe care o putem trage pe marginea declaraţiilor făcute ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de deputatul PNL de Brăila Diana Tuşa şi de consilierul judeţean liberal Adrian Ritzinger.
Întrebaţi de jurnalişti dacă la această oră se poartă sau nu tratative în USL Brăila cu privire la stabilirea candidaţilor pentru alegerile din 2012, cei doi liberali au fost luaţi pe nepregătite, lăsând impresia (sau doar simulând) că sunt veniţi de pe altă planetă.
"Eu la discuţii n-am participat. De exemplu, ultima discuţie la care eu am participat cred că era prin luna iunie, când nu exista încă vreun sondaj. Iar atunci nu se stabiliseră decât obiectivele locale pe care le avem în privinţa Consiliului Judeţean, şi mă refer aici la proiecte", a explicat Diana Tuşa.
Ceva mai sigur pe el, Adrian Ritzinger a preferat să joace pe cartea "Biroului Politic": "La nivelul Biroului Politic al PNL Brăila nu există nicio hotărâre, niciun fel de negociere. Eu vă spun că, oficial, cel puţin la nivelul Biroului Politic, nu există niciun fel de negociere".
Într-un final, Tuşa, împinsă de la spate de întrebările presei, s-a văzut nevoită să recunoască: "Există USL-ul la Brăila, probabil că nu e comunicativ." * "Există USL-ul la Brăila