Mai ceva ca magnetul, “Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare” a atras la Chişinău peste 17.000 de vizitatori, în mai puţin de două săptămâni.
Expoziţia “Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare“, vernisată la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, a fost deschisă la 27 august, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la Independenţa Republicii Moldova. Sâmbătă este ultima zi în care steagul liturgic al lui Ştefan cel Mare mai poate fi văzut în stânga Prutului, transmite Moldpres.
Majoritatea vizitatorilor sunt locuitori ai municipiului Chişinău, iar mai mult de jumătate dintre aceştia sunt tineri dornici să-şi cunoască trecutul şi patrimoniul cultural, a declarat Aurelia Corneţchi, director Relaţii cu publicul al Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei.
La rândul său, Ernest Oberlander-Târnoveanu, director al Muzeului Naţional de Istorie a României, a menţionat că desfăşurarea acestei expoziţii este dovada unei colaborări fructuoase dintre autorităţile de la Bucureşti şi Chişinău, iar numărul mare de vizitatori a demonstrat faptul că expoziţia a fost un succes. Oberlander-Târnoveanu a mai adăugat că, pe viitor, vor mai fi organizate expoziţii care să prezinte patrimoniul cultural român, acestea fiind un liant al culturii de pe cele două maluri ale Prutului.
Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare a fost adus de la Muzeul Naţional de Istorie a României la 24 august şi va pleca la Chişinău pe 12 septembrie.
Mai ceva ca magnetul, “Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare” a atras la Chişinău peste 17.000 de vizitatori, în mai puţin de două săptămâni.
Expoziţia “Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare“, vernisată la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, a fost deschisă la 27 august, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la Independenţa R