Reprezentanţii Primăriei au anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, finalizarea lucrărilor la cele 19 străzi cuprinse în proiectul de "modernizare străzi în vederea fluidizării traficului de acces între zonele rezidenţiale şi funcţionale din municipiul Oradea" finanţat prin Planul Operaţional Regional.
Valoarea totală a contractului de finanţare s-a ridicat la 28,3 milioane lei, dar în urma licitaţiei, valoarea totală a execuţiei de lucrări a fost stabilită la doar 11,1 milioane lei. Astfel, valoarea eligibilă s-a ridicat la 9,7 milioane lei, diferenţa fiind acoperită din bugetul local.
Deşi contractul de finanţare a investiţiei a fost semnat în decembrie 2009, lucrările adjudecate de firma Drumuri Orăşeneşti au demarat efectiv pe 8 martie 2010, după trecerea iernii, şi au avut termen de predare pe 15 august.
"Putem spune că lucrările pe aceste străzi s-au realizat într-un interval relativ scurt, începând în martie 2010 şi finalizându-se luna aceasta. Pe parcursul derulării lucrărilor au apărut diverse impedimente, care însă au fost depăşite cu succes. Lucrările fiind deja recepţionate, intrăm în perioada de garanţie, care se va întinde pe cinci ani", a declarat Mircea Ghitea, şeful Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea.
Directul tehnic al municipalităţii a spus că, dintre toate, cea mai dificilă lucrare a constituit-o reabilitarea străzii Iuliu Maniu, unde înainte de asfaltare au trebuit sincronizate lucrările de introducere a reţelelor de apă, termoficare, canalizare, curent electric, telefonie şi gaz. "Lucrarea de pe Maniu a fost de altfel singura care a creat nemulţumiri, pentru că şantierul a creat probleme locuitorilor din zonă şi a îngreunat traficul prin zona centrală", a spus Ghitea.
Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul Primăriei, a mai spus că investiţia demarată de municipalit