Noul an scolar incepe peste cateva zile, intr-un context cu totul special. Legea Educatiei introduce numeroase schimbari in program si metodologie, bilantul Bacalaureatului 2011, dezastruos, dar realist, ii ingrijoreaza pe elevi si parinti, in timp ce multe dintre universitati au ajuns sa aiba mai multi profesori decat studenti.
Opozitia ii cere demisia ministrului Daniel Funeriu, acuzandu-l ca a provocat haos in sistemul de educatie, prin masurile promovate. Asa sa fie?
Adevarul este ca tanarul ministru al Educatiei a cam intors sistemul pe dos, fara sa se lase intimidat de injuraturile zugravite pe peretii scolilor de absolventii nemultumiti sau de schimonoselile rectorilor socati ca cineva indrazneste sa le scoata din priza tiparnitele de diplome universitare.
Funeriu, despre clasificarea universitatilor: Banii vor merge spre performanta
Dezastru la Bac si in toamna - USL cere demisia lui Daniel Funeriu (Video)
Laudat de Traian Basescu, hulit de fostii ministri ai Educatiei, de liderii USL (viitorii guvernanti) si de propagandistii lor, Daniel Funeriu isi vede de drum cu determinarea omului care a fost pentru multi ani o rotita in mecanismul sistemului de educatie occidental.
Duce el scoala romaneasca catre prapastie sau catre performanta ?
Ziare.com a cerut raspuns la aceasta intrebare din partea a doi dintre cei mai straluciti dascali romani, matematicienii Florian Colceag si Radu Gologan, profesori din mainile carora au iesit sute de tineri cu performante exceptionale, profesori care nu pot fi acuzati in niciun caz de partizanat politic sau de promovarea unor interese personale.
Presedintele IRSCA Gifted Education Florian Colceag (foto) poarta pe umeri doua decenii de experienta in educatia copiilor supradotati. Cele peste 60 de medalii de aur la competitiile de matemat