Serveste salata de pui cu mere impreuna cu dressingul pe baza de vin alb, cel mai potrivit sos pentru salata de cruditati cu carne.
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
4
Complexitate:
Usor
Ingrediente principale:
carne de pui, mere, nuca, rucola, telemea, mustar, smantana, oua, faina, zahar
Ingrediente
1 piept de pui dezosat
2 mere
1 pumn de miez de nuca
1 caserola cu frunze de rucola
2 linguri cu ulei de masline
1 pumn de merisoare deshidratate
100 g de telemea veche (parmezan)
sare, piper
cimbru, busuioc
PENTRU DRESSING:
2 linguri cu faina
2 linguri cu zahar
2 linguri cu praf de mustar
1 lingurita cu sare
1 cana cu vin alb sec (125 ml)
2 oua
125 ml (1 borcanel) smantana slaba/lapte
1 lingura cu unt topit
Mod de preparare
1. Spala carnea de pui si frunzele de rucola si lasa-le la scurs.
2. Taie carnea de pui in fasii de 3-4 cm latime, condimenteaza-le cu sare, piper, cimbru si busuioc si pune-le pe gratarul incins (ori pe plita) pana se rumenesc suficient.
3. Sterge bine frunzele de rucola, asaza-le intr-un castron mare, adauga miejii de nuca, merele taiate corabioare, merisoarele si branza sfaramata.
4. Taie fasiile gata fripte in rondele de 2-3 cm si adauga-le in salata.
5. Pregateste dressingul: rumeneste faina intr-o tigaie impreuna cu zaharul, praful de mustar si sarea, apoi toarna continutul tigaii peste vin, amestecand asa incat sa nu ramana cocoloase.
Cand amestecul e omogen, adauga ouale batute si pune la foc mic, amestecand pana cand capata consistenta unei smantani.
Adauga untul topit, ia de pe foc si subtiaza cu smantana (daca tot e gros, poti pune lapte sau iaurt de baut).
Sursa: www.ecuisine.ro
Serveste salata de pui cu mere