Asistenţii acreditaţi îndeplinesc sarcini legate direct de activitatea desfăşurată de către unul sau mai mulţi membri ai Parlamentului European, în cadrul resposabilităţilor lor oficiale", a declarat, pentru Adevărul Europa, Jaume Dutch Guillot, şeful Direcţiei Mass-Media din Direcţia de Comunicare a instituţiei.
Asistenţii europarlamentarilor de la Bruxelles au explicat, pentru Adevărul Europa, că nu pot acţiona nici ei şi nici eurodeputatul pentru chestiuni care nu ţin de activitatea parlamentară, după ce finanţatorul Stelei a anunţat că îşi va trimite angajaţii de la Bruxelles şi Strasbourg să rezolve problema stadionului pe care va juca Steaua în Liga Europa.
"Asistenţii nu pot face ei demersuri pentru ceva ce nu ţine de activitatea europarlamentarului. Aşa ceva nu se poate", a declarat asistentul unuia din europarlamentarii români. Potrivit altui asistent, contractual pe care asistentul îl are este direct cu cabinetul euroalesului, care îi este singurul şef, astfel că limita dintre ce are şi ce nu are voie să facă este extrem de subţire.
"Nu normal așa ceva. Te poate ruga să-i rezolvi o problemă administrativă, din Bruxelles, precum internetul, facturile, dar aceste lucruri ar trebui să aibă legătură cumva cu obligațiile oficiale declarate în contract. A depășit cu foarte mult linia. Nu am mai auzit de așa ceva niciodată până acum de la niciun asistent de europarlamentar. Poate doar asistenții locali, din România, se pot implica și în alte activități politice de-ale europarlamentarului. Acesta este un abuz de autoritate. Şi cred că Parlamentul European a trebuit să ia măsuri", a declarat, pentru Adevărul Europa, asistentul unui europarlamentar sloven.