Somonul afumat se simte foarte bine în compania consistentă a smântânii, acompaniat de boabele dulci de mazăre şi feliile de ciuperci. O reţetă de paste pe cât de consistentă pe atât de rafinată.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente: 400 grame spaghetti (spaghete), 350 grame file somon afumat, 400 ml smântână dulce grasă (32%), 1 cană de mazăre congelată, 8 ciuperci de cultură, ceapă medie, 2 linguri de unt, 1 legătură mare pătrunjel proaspăt, sare, piper proapăt măcinat
Preparare:
1.Fierbeţi pastele.
2.Tăiaţi fâşii sau rupeţi cu mâna somonul.
3.Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa.
4.Tăiaţi ciupercile felii.
5.Topiţi untul şi sotaţi ceapa 1-2 minute, până când se înmoaie, fără a se prăji.
6.Adăugaţi ciupercile.
7.Stingeţi cu smântâna.
8.Lăsaţi să dea fiarbă 1-2 minute până când ceapa este bine pătrunsă.
9.Adăugaţi somonul şi mazărea şi lăsaţi sosul pe foc alte 4-5 minute.
10.Asezonaţi cu sare.
11.Amestecaţi sosul cu pastele şi pătrunjelul proaspăt tocat.
Pastele cu somon, mazăre şi ciuperci se servesc cu piper proaspăt măcinat.
http://www.cevabun.ro/spaghete-cu-somon-mazare-si-ciuperci/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+cevabun%2FAZAC+%28Ceva+Bun%29&utm_content=Yahoo!+Mail Somonul afumat se simte foarte bine în compania consistentă a smântânii, acompaniat de boabele dulci de mazăre şi feliile de ciuperci. O reţetă de paste pe cât de consistentă pe atât de rafinată.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente: 400 grame spaghetti (spaghete), 350 grame file somon afumat, 400 ml smântână dulce grasă (32%), 1 cană de mazăre congelată, 8 ciuperci de cultură, ceapă medie, 2 linguri de unt, 1 legătură mare pătrunjel proaspăt, sare, piper proapăt măcinat
Preparare:
1.Fierbeţi pastele.
2.Tăiaţi