Apa, un ingredient de bază în formula produsului cosmetic, se poate transforma într-un adevărat remediu dacă este de sursă termală. Dermatocosmeticele create pe bază de apă termală reprezintă cea mai bună soluţie, în special pentru tenul sensibil cu probleme.
Pielea respinge apa din cauza filmului hidrolipidic de la suprafaţă. Iar apa înseamnă hidratare, de care corpul nostru are nevoie fără excepţie. Spre deosebire de apa normală, cea termală penetrează barierele pielii. Pe lângă funcţia de hidratare, apa joacă rolul transportorului care duce substanţele active ale produsului cosmetic în straturile profunde ale pielii. Fiecare apă termală are proprietăţi specifice în funcţie de oligoelementele pe care le conţine. Iată câteva particularităţi ale mărcilor prezente în România.
Substanţe naturale
Apa termală La Roche-Posay este slab mineralizată, bogată în seleniu, element ce îi conferă efecte dermatologice anti-inflamatorii şi cicatrizante.
Brandul Ivatherm exploatează comoara noastră naţională: apele termale Herculane. Izvorul termo-salin are un grad mediu de mineralizare şi conţine elemente indispensabile sănătăţii pielii precum calciu, cupru, fier, zinc şi magneziu, care conferă un puternic efect calmant.
Printre principalele caracteristici ale apei termale Avène se numără prezenţa semnificativă a silicaţilor şi conţinutul scăzut de sodiu, ceea ce recomandă brandul Avène pentru îngrijirea tenurilor sensibile, alergice şi intolerante.
Izvorâte din Alpi, apele termale Uriage sunt bogate în săruri minerale şi oligoelemente. Dermatocosmeticele cu acelaşi nume sunt recomandate de dermatologi ca şi adjuvant în tratarea iritaţiilor, a arsurilor solare sau în cazurile de mâncărime a pielii.
Saint-Gervais Mont Blanc este o apă microbiologic pură, echivalentul în cosmetică al apelor Evian. Este izotonică, cu un PH neutru şi o concentr