O negresă îmbracată în unt de arahide şi învelită în ciocolată! Un desert cu adevărat decadent care face ravagii în Statele Unite, unde untul de arahide este rege iar ciocolata regină. Inutil să mai spunem câte calorii are un astfel de răsfăţ, tocmai de aceea, desăvârşit.
Porţii: 24 pătrăţele
Timp de preparare: 110 de minute
Ingrediente: pentru primul strat - negresă
230 grame unt (la temperatura camerei)
400 grame zahăr tos
3 ouă
2 plicuri zahăr vanilat
50 grame de cacao
220 grame făină
jumătate de linguriţă de praf de copt (aproximativ jumătate dintr-un plic de 10 grame)
un vârf de cuţit de sare
pentru al doilea strat - cremă cu unt de arahide
120 grame de unt (la temperatura camerei)
120 grame de unt de arahide (neîndulcit)
400 grame zahăr pudră
2-3 linguri lapte
pentru al treilea strat - cremă ganache cu unt de arahide
60 grame de unt de arahide (neîndulcit)
450 grame ciocolată de menaj
60 grame unt (la temperatura camerei)
2 linguri de smântână dulce (pentru frişcă)
Preparare: Preîncălziţi cuptorul la 180ºC (foc mediu). Ungeţi o tavă pătrată (cantităţile din reţetă sunt pentru o tavă de 22 x 33 cm) cu puţin unt şi tapetaţi cu hârtie de copt.
Preparaţi primul strat: Topiţi untul într-o crăticioară şi lăsaţi-l la răcit puţin. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi până se topeşte (crăticioara nu este pe foc). Separat, bateţi ouăle împreună cu zahărul vanilat. Amestecaţi praful de copt cu cacao, sare şi făină într-un castron. Încorporaţi treptat untul în ouăle bătute cu ajutorul unui tel. Încorporaţi amestecul de făină cu cacao în masa lichidă. Turnaţi amestecul în tavă şi nivelaţi. Introduceţi la cuptor pentru 20-25 de minute. Scoateţi tava şi lăsaţi să se răcească complet (în tavă).
Preparaţi al doilea strat: Amestecaţi cu mixe