Un meniu de nuntă, la restaurantele sau localurile din Zalău, porneşte de la minin 50 de lei şi poate ajunge până la 230 de lei. Localul, notorietatea acestuia, logistica, tacâmurile, dar şi gramajul la fiecare bucăţică şi porţie de mâncare servită fac diferenţa la preţ.
Dacă până acum patru ani tinerii zălăuani, care doreau să se căsătorească, trebuiau să-şi caute din timp localul pentru nuntă, în prezent ofertele sunt peste măsură, depăşind cu mult cererea. În funcţie de banii de care dispun viitorii îsurăţei pot alege fie un meniu modest adaptat vremurilor actuale fie unul de „răsfăţ”. Pentru fiecare gram de mâncare sau băutură în plus, faţă de oferta clasică, viitorii însurăţei pot plăti cu până la 100 sau chiar 200 de lei în plus.
Meniu de 50 de lei
Un meniu clasic şi modest de nuntă porneşte de la minim 50 de lei. În acesta sunt icluse aperitivul clasic cu : un şniţel, trei chifteluţe, o felie de brânză, două felii de salam uscat, două felii de şuncă, două felii de ardei şi o jumătate de roşie. Meniul continuă cu o ciorbă de perişoare cu smântână, cartofi piure cu o pulpă inferioară de pui şi o bucată de carne de porc, salată de varză şi se termină cu sarmale cu cârnăciori afumaţi. Pentru o astfel de alegere, cei în cauză vor trebui să scoată din buzunar 50 de lei pentru fiecare invitat, fără a pune la socoteală şi băuturile alcoolice, răcoritoare şi cafeaua. În cazul în care se înţeleg cu administratorul localului şi pot aduce„ de acasă” nelipsitul vin sau berea, tinerii vor ieşi în profit. Însă, în cazul în care nu vor putea face acest lucru, pentru încă aproximativ 25 de lei, băuturile pot fi asigurate, dar nu la discreţie. Trei beri de căciula, o butelie de vin sau o carafă la patru persoane, patru litri de băuturi răcoritoare la şase nuntaşi, şi o cafea de persoană. Tot ce va fi peste acestă ofertă îi va costa bani în plus pe