Situată la 65 de kilometri de Drobeta Turnu Severin, comuna Ponoarele oferă vizitatorilor pe lîngă peisaje de vis şi un crâmpei de folcor mehedinţean Cazarea se poate face la localnici, la pensiunea din localitate sau în zonele vecinate. O cameră cu două paturi, la pensiune, pentru o zi, costă între 70 şi 90 de lei
Comuna Ponoarele este darul naturii pentru umanitate. Dumnezeu a creat locuri anume pentru bucuria vederii şi a sufletului, iar această zonă de munte este una dintre ele.
S-a scris şi se va mai scrie despre acest loc liniştit şi verde care te aduce mai aproape de cele mai pure trăiri.
Satul Ponoarele este reşedinţa comunei cu acelaşi nume din judeţul Mehedinţi, comună ce mai are în componenţă încă 14 sate.
Ponoarele dispune de un mare potenţial turistic, poate printre puţinele zone care, într-un spaţiu atât de restrâns, pot oferi vederi unicate.
Şi satul Gheorgheşti din comuna are potenţialul lui turistic, este vatră pentru lăutarii care duc folcorul românesc, din generaţie în generaţie, peste hotare.
Drumul străbătut până la acest colţ de rai merită în totalitate. Aici pe lîngă ospitalitatea muntenilor găseşti şi lăutari care să-şi însufleţească aceast periplu pe meleaguri mehedinţene.
Faceţi cunoştiinţă cu Vasile Colţea, 42 de ani, lăutar care face munţii să răsune cu acordurile viorei sale. Turiştii nemţi care s-au încumetat să ajungă în această zonă de munte au aprecitat baladele şi doinele vioristului.
“Suntem atracţia comunei, cântăm doine, balade şi jocuri de zonă, de folclor mehedințean. Cânt de la zece ani, moştenim iubirea petru muzică din tată în fiu, tata cânta la vioară, bunicul la fel.
Copilul meu cântă, la fel şi soţia, mai am un băiat de şapte ani care încearcă şi el arcuşul vioarei. Am cântat şi pentu nemţi, am fost solicitaţi la un restaurant din Baia de Aramă, am fost recoma