Maestrul Boris Cobasnian, personalitate a muzicii corale româneşti şi promotor al culturii „sunetului" în Dobrogea, a decedat pe 9 august, la vârsta de 85 de ani şi va fi comemorat printr-o slujbă de pomenire, care va avea loc astăzi, la ora 10.30, la Cimitirul Central din municipiul Constanţa.
Maestrul s-a născut pe 9 martie 1926, în satul Petroşani - Bălţi din Basarabia, de sărbătoarea Sfinţilor 40 de mucenici. În anul 1959, maestrul a venit la Teatrul Liric din Constanţa, unde timp de aproape 30 de ani a pregătit peste 40 de lucrări de operă şi operetă, precum şi 3 spectacole în premieră. În 1960 a fondat corala „Vox Maris", cu care a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale în Italia, Germania, Spania şi Ungaria. Maestrul a fost şi un bun pedagog pentru mulţi dirijori care s-au afirmat în viaţa corală naţională şi internaţională, fiind şi lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanţa. Calităţile de compozitor, dirijor şi pedagog i-au fost recunoscute proverbial maestrului Boris Cobasnian prin zicala: „Maestrul scoate voce şi din piatră seacă". Maestrul Boris Cobasnian, personalitate a muzicii corale româneşti şi promotor al culturii „sunetului" în Dobrogea, a decedat pe 9 august, la vârsta de 85 de ani şi va fi comemorat printr-o slujbă de pomenire, care va avea loc astăzi, la ora 10.30, la Cimitirul Central din municipiul Constanţa.
Maestrul s-a născut pe 9 martie 1926, în satul Petroşani - Bălţi din Basarabia, de sărbătoarea Sfinţilor 40 de mucenici. În anul 1959, maestrul a venit la Teatrul Liric din Constanţa, unde timp de aproape 30 de ani a pregătit peste 40 de lucrări de operă şi operetă, precum şi 3 spectacole în premieră. În 1960 a fondat corala „Vox Maris", cu care a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale în Italia, Germania, Spania şi Ungaria. Maestrul a fost şi un bun pedagog pentru mulţi dirijori