* astfel, s-ar fi putut constata practic avantajele şi dezavantajele măsurii * în plus, întrebat de jurnalişti dacă crede în eficienţa acestui sistem, edilul-şef a răspuns că nu agreează "formule de interdicţie la modul acesta extrem de rigid"
Deşi în prezenţa reprezentantului Ministerului Educaţiei nu a avut obiecţii, spunând că: "Deocamdată, ca idee sunt de acord cu acest sistem. Să vedem concret cum va fi", în faţa jurnaliştilor, primarul Aurel Simionescu a strâmbat uşor din nas pe marginea subiectului privind introducerea cartelelor magnetice de acces în şcolile brăilene. Mai exact, întrebat recent de ziarişti, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă este convins de eficienţa acestui sistem, Simionescu a răspuns că nu agreează "formule de interdicţie la modul acesta extrem de rigid".
"Vedeţi, judecata este una de percepţie, să spunem aşa. N-am fost în situaţia în care să avem o şcoală, s-o vedem, s-o analizăm, adică să avem un pilot, ca să ne putem da seama. Ceea ce vă spun eu este că orice interdicţie naşte replica şi, mai devreme sau mai târziu, vom avea nişte copii, mai ales extrem de pricepuţi în zona IT, care vor găsi «replica» necesară. Eu nu cred că trebuie să mergem pe formule de interdicţie la modul acesta extrem de rigid. Copilul mai iese, mai intră, se duce la medic, trebuie să se întoarcă... O să vedeţi, abia după ce vom introduce sistemul, ne vom da seama câtă cazuistică există şi câte formule găsim pentru a intra sau pentru a ieşi din unitate", a comentat edilul-şef.
Reamintim că, de la 1 ianuarie 2012, intrările şi ieşirile din şcolile brăilene vor fi strict monitorizate, planul Inspectoratului Judeţean Şcolar Brăila fiind acela ca accesul în unităţile şcolare din oraş să se facă doar pe baza unor cartele magnetice, urmărindu-se astfel diminuarea absenteismului şi sporirea siguranţei elevilor. * astfel, s-ar fi put