E ultima zi de vacanţă şi atât părinţii, cât şi copiii se pregătesc de şcoală. Şi chiar dacă avem deja rechizitele, tot mai trebuie să facem un drum la piaţă sau la supermarket, ca să luăm ingredientele pentru “pacheţel”. Iată de ce avem nevoie dacă vrem să le pregătim copiilor pentru şcoală ceva sănătos! E ultima zi de vacanţă şi atât părinţii, cât şi copiii se pregătesc de şcoală. Şi chiar dacă avem deja rechizitele, tot mai trebuie să facem un drum la piaţă sau la supermarket, ca să luăm ingredientele pentru “pacheţel”. Iată de ce avem nevoie dacă vrem să le pregătim copiilor pentru şcoală ceva sănătos!
Ingrediente: o lipie, două felii şuncă de Praga, două frunze salată, un ou fiert tare, două felii caşcaval, o roşie, un triunghi brânză topită.
Preparare: se aşază lipia pe farfurie şi se unge cu brânză topită. Pe toată suprafaţa se pun feliile de şuncă, rondelele de ou, feliile de caşcaval, roşiile tăiate cubuleoee şi frunzele de salată, astfel încât să acopere toată suprafaoea lipiei. Se rulează strâns şi se ambalează în folie.
Ingrediente: 3 ouă, 100 g zahăr, 100 g făină, 75 g unt topit, lămâie rasă, un plic de zahăr vanilat, jumătate plic praf de copt, o lingură cacao.
Preparare: se bat albuşurile cu zahărul. Se amestecă gălbenuşurile cu untul topit, lămâia rasă, zahărul vanilat şi se pun peste spuma de albuşuri. Se adaugă făina, praful de copt. Compoziţia se împarte în două şi într-una se încorporează cacaua. Se toarnă în formă crema albă, apoi cea cu cacao şi se coace 30 de minute.
Ingrediente: două felii de pâine de secară sau cu seminţe, două felii de caşcaval, două rondele de roşie, un fir de ceapă verde.
Preparare: pe feliile de pâine se aşază câte o felie de caşcaval, una de roşie şi câteva rondele de ceapă verde şi se introduc la cuptor, 10 minute, la foc mai tare, ca să se topească puţin caşca