Privite in ochi, animalele ne seamana. Expresia ochilor, forma fetei ne spun despre noi, oamenii, mai multe decat despre ele, animalele.
Un fotograf danez, Morten Koldby, a reusit, incepand din 2009, in urma unor eforturi demne de luat in seama sa realizeze o serie de fotografii cu totul speciale, adunate intr-o serie intitulata "portrete de animale", scrie L'Internaute .
Pentru a scoate in evidenta portretul, fundalul este prelucrat si, de fiecare data este alb. Despre Morten Koldby se poate spune ca este primul portretist de animale. Regula de la care, Koldby, nu s-a abatut a fost aceea ca fotografiile sa fie facute ochi in ochi cu "modelul".
Unele dintre poze duc la ideea unor trucaje si artificii, dar sunt perfect autentice. Morten Koldby a fotografiat si animale libere dar, de cele mai multe ori modelele lui au fost, din motive pe deplin justificate, exemplare de exceptie din gradinile zoologice.
Cerbul si ursul brun au fost fotografiati in natura. Pentru ca rezultatul sa fie cel urmarit, nu de putine ori, Morten Koldby se "imprieteneste" cu modelele sale. Pe unul din blogurile sale, Morten Koldby spune ca, uneori, are senzatia ca ceea ce fotografiaza este aproape un ... autoportret.
Maimuta macac si tigrul au fost fotografiati in gradina zoologica din Copenhaga, dupa ce au socializat inainte multe zile. Iar expresia tigrului este cu adevarat remarcabila! Ambitia lui Morten Koldby a fost aceea de surprinde emotia si sentimentele animalului, in ochii lui, ceea ce a si reusit.
Privite in ochi, animalele ne seamana. Expresia ochilor, forma fetei ne spun despre noi, oamenii, mai multe decat despre ele, animalele.
Un fotograf danez, Morten Koldby, a reusit, incepand din 2009, in urma unor efortur