Artistul din Bârlad este pasionat de flori, iar tablourile sale au ajuns să fie expuse în muzeele din întreaga Europă.
Pentru Romeo Antonio Pălie lucrul cu pensula şi şevaletul este cel mai important în viaţă. S-a simţit atras de pictură încă de când era copil. De altfel, tatăl său, Toni Pălie, originar din Huşi, a fost un pictor decorator recunoscut. Învăţătoarea sa a observat talentul nativ şi l-a încurajat să meargă pe această cale a artei. „În clasele gimnaziale am fost remarcat de către profesorul Mihai Ioan. Sub îndrumarea acestuia, am participat frecvent la concursuri de desen la şcoală“, şi-a amintit Pălie.
Membru al Uniunii Artiştilor Plastici
A absolvit Academia de Arte Decorative şi Design „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, la clasa maestrului Vasile Grigore. „Am fost remarcat de acesta ca fiind un foarte bun colorist. Maestrul m-a caracterizat drept o fire introvertită, cu un aer special faţă de ceilalţi studenţi“, a mai spus Pălie. În facultate, Romeo Antonio Pălie şi-a vernisat prima expoziţie. Se întâmpla la Galeriile „Eforie“ din Bucureşti, tema lucrărilor fiind „lumină şi îngeri“. După ce şi-a terminat studiile a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Galaţi.
Profesor de desen la „Codreanu“
Lucrările sale au ajuns pe simeze în străinătate, în ţări precum Germania, Austria, Franţa sau Canada. „În Germania, cu ajutorul unui prieten neamţ, iubitor de artă şi colecţionar, particip anual la expoziţii“, a adăugat Pălie. Artistul este frecvent protagonistul emisiunilor de profil realizate de posturile de televiziune din ţară. O altă reuşită din cariera lui Romeo Antonio Pălie este şi participarea la Salonul Mondial de Artă de la Milano, acolo unde, mărturiseşte artistul, lucrările sale au fost foarte apreciate. Pictorul este profesor de desen la Colegiul Naţional „Gheorghe Roş