Desigur, termenul de “bun” are semnificaţii diferite pentru fiecare persoană în parte. Acesta şi este, de fapt, cel mai important aspect de care trebuie să ţineţi cont atunci când faceţi o alegere: să stabiliţi exact pentru ce vă trebuie un anume produs. Sursa: Onlinewatchviews
Sunteţi o persoană activă, căreia îi plac lucrurile simple şi rezistente? Atunci aveţi nevoie de un ceas fără “fiţe”, care să meargă bine, să nu coste o avere şi să nu se strice. Sau, dimpotrivă, sunteţi o persoană cu o funcţie importantă, care merge des la evenimente mondene şi se îmbracă în costume elegante? Este clar că ceasul pe care-l purtaţi trebuie să fie şi el elegant, să aparţină unui brand renumit şi apreciat de cunoscători şi care să nu coste mai puţin de 100 de euro.
Preţul
Este primul aspect de care trebuie să ţineţi cont. Evident, dacă sunteţi genul de om bogat care vrea neapărat să aibă un anume ceas, indiferent de preţ, săriţi peste acest capitol.
Contrar multor opinii, un ceas bun nu trebuie să coste o avere. Există destule branduri renumite, cu produse de calitate peste medie, precum Swatch. Festina, Carrera, Jacques Lemans, Vostok, Guess, Fossil, Seiko, Diesel, Citizen sau Casio, cu modele care costă sub 300 lei. În această marjă de preţ găsiţi atât ceasuri elegante, cât şi casual sau sport. Aveţi însă grijă şi ca retailerul de la care cumpăraţi să fie unul acreditat şi să ofere garanţie, informaţie pe care o găsiţi chiar pe site-ul producătorului. Cele mai sigure achiziţii online sunt cele făcute direct de pe site-ul producătorului.
Este important să rămâneţi în marja de preţ stabilită iniţial, altfel aţi putea regreta ulterior că aţi cheltuit prea mulţi bani pe un lucru de care nu aveţi nevoie.
Mecanismul şi display-ul
Mecanismele se împart în două mari categorii: mecanice şi electronice. Ceasurile mecanice s