În 1977, când Coreea de Sud era o ţară săracă, dar industrializată, Ira Magaziner, viitor consultant pe probleme de sănătate al președintelui Bill Clinton, a vizitat sediul Samsung Electronics aflat la o oră de mers cu mașina la nord de Seul. Nu a fost deloc impresionat. Cinci ani mai târziu, când Magaziner s-a întorc la Suwon a găsit un centru de tehnologie care putea rivaliza cu cele ale marilor corporații americane.
În trei decenii, firma de familie a devenit un adevărat colos în tehnologie, fiind numărul unu în producția de cipuri și televizoare și aflându-se pe locul secund pe piața telefoanelor inteligente. Samsung s-a trezit astfel într-o ligă unde procesele de încălcări de brevete sunt destul de comune. În vara aceasta un tribunal din Germania dădea câștig de cauză firmei Apple și le interzicea sud-coreenilor vânzarea tabletei Galaxy Tab 10.1. în întreaga Europă, cu excepția Olandei. Interdicția a fost ulterior retrasă, rămând în vigoare doar pentru Germania.
Bătălia juridică dintre Apple și Samsung se întinde pe mai multe continente: America de Nord, Europa, Australia şi Asia.
În aprilie, Apple afirma în fața unui tribunal din California că Samsung a încălcat opt din brevetele sale tehnologice, şapte dintre brevetele sale de design şi şase dintre cele de pictograme de calculator. Gigantul american, condus până de curând de Steve Jobs, susține că are drepturi exclusive asupra tehnologiei de touchscreen folosită la iPhone și iPad, precum și asupra design-ului, respectiv asupra utilizării negrului pentru partea din spate a gadgeturilor și pentru crearea unor colțuri rotunjite.
Samsung răspunde prin chemarea în fața instanței a americanilor de la Apple
Sud-coreenii nu s-a dat bătuți și au răspuns prin deschiderea unor procese împotriva Apple în șase state, afirmând că Apple a copiat 12 din brevetelor sale,