Update 3: Astăzi, la Londra, familiile celor 67 de britanici ucişi în atentatele din 11 septembrie s-au reunit la catedrala St Paul, pentru o slujbă religioasă dedicată celor zece ani care au trecut de la tragedia din Statele Unite, relatează AFP, potrivit Mediafax.
Aproximativ 2.000 de persoane, între care ambasadorul Statelor Unite Louis Susman, au participat la această ceremonie.
Reprezentanţii pompierilor şi serviciilor de poliţie au fost, de asemenea, prezenţi la această slujbă, una dintre multiplele comemorări organizate pe tot parcursul zilei în Marea Britanie.
În auditoriu s-a aflat şi una dintre supravieţuitoarele acestor atentate, care s-au soldat în total cu aproape 3.000 de morţi. Courtney Cowart era pe punctul de a fi îngropată de vie sub unul dintre turnurile World Trade Center, la Manhattan, care s-a prăbuşit la 11 septembrie, lovite din plin de avioane deturnate de terorişti.
Un imn inspirat din mesajul trimis de regina Elisabeta pentru o ceremonie care s-a desfăşurat la New York în memoria victimelor britanice imediat după atentate, a fost intonat în timpul slujbei. "Tristeţea este preţul pe care îl plătim pentru dragoste", afirma regina în mesajul ei.
Aceste cuvinte sunt înscrise şi pe memorialul închinat celor dispăruţi şi înălţat la Grosvenor Square, în apropiere de ambasada Statelor Unite, în centrul Londrei.
Update 2: Berlinul a comemorat atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 prin coborârea unui drapel american în bernă, la Checkpoint Charlie, cel mai celebru post de frontieră din capitala germană, din timpul Războiului Rece, relatează AFP, potrivit Mediafax.
"Nu uităm 11 septembrie 2001", se putea citi pe un panou semnat "noi berlinezii" şi amplasat în acest loc ce marca frontiera dintre partea comunistă a capitalei germane şi sectorul ocupat de americani.
Anterior, în cursul