Roşiile, ardeii, gogoşarii şi toate celelalte zarzavaturi specifice toamnei sunt la mare căutare acum, atât în hypermarketuri, cât şi în pieţele agroalimentare din judeţ. Reţeta de zacuscă clasică a suferit îmbunătăţiri, în funcţie de preferinţele celor din casă.
„Pentru iarnă tocmai am făcut suc de roşii şi mă pregăteasc pentru zacusca cu ciuperci, care este preferată la noi în familie.
Pentru aceasta folosesc gogoşari copţi decojiţi şi tăiaţi felii, ciuperci mici fierte, ceapă, la 40 de gogoşari pun cam un kilogram de ceapă călită cu 250 de grame de ulei. Mai adaug cam 20 de ardei capia copţi şi tăiaţi.
Toate acestea se fierb bine împreună cu o căciulie de usturoi, tocată mărunt pentru gust.
Tot pentru gust şi aromă mai adaug sare şi miere de albine şi zahăr. Cam jumătate de kilgram de miere şi 300 de grame de zahăr.
La sfârşit mai adaug un kilogram de bulion pentru consistenţă“, dezvăluie gospodina Elena Moraru reţeta pentru zacusca pe care o face iarna aceasta. Din cantitatea folosită de aceasta rezultă aproximativ 40 de borcane conservate pentru sezonul rece.
Citeşte preţurile din pieţele de la noi în ADS Arad