Directorul general al Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), Constantin Roibu, aflat la conducerea combinatului din 1991, va participa împreună cu o echipă formată din actuali directori din companie la procesul de selecţie a managementului privat.
"Voi participa la selecţia managementului privat la Oltchim, alături de o echipă pe care o voi forma cu directori din combinat", a declarat Roi-bu , citat de Mediafax.
Oltchim, deţinută de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), este una dintre primele companii de stat la care urmează să fie selectat management privat.
Procesul de schimbare a directorilor generali ai unor companii controlate de stat a fost anunţat la începutul anului. Cele mai multe companii care vor avea manageri privaţi se află în subordinea MECMA.
Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare şi Romarm sunt primele companii din subordinea Ministerului Economiei care vor avea management privat, a anunţat ministerul duminică.
Marţi, 13 septembrie, expiră termenul de depunere a ofertelor pentru alegerea consultantului care va sprijini MECMA în procesul de recrutare a noilor manageri. Compania de consultanţă care va câştiga selecţia va întocmi pentru fiecare companie caietele de sarcini ce vor sta la baza licitaţiilor pentru desemnarea firmelor de recrutare.
Surse guvernamentale au declarat săptămâna trecută că Hidroelectrica, Oltchim, Tarom şi CFR Marfă sunt companiile de stat unde atât FMI, cât şi autorităţile române au convenit până acum să numească management privat, lista finală ur-mând să fie definitivată până la jumătatea lunii septembrie.
Potrivit surselor, Ministerul Economiei a propus o listă de şapte companii care vor avea management privat, respectiv Com-pania Naţională a Huilei (CNH), SNLO, ELCEN, Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Roma