Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a dezvăluit la Arad modul în care va decurge reforma în ministerul pe care îl conduce, dar şi despre necesitatea de a reforma statul. Birocraţia, excesul de zel al unor funcţionari, duce la reducerea numărului acestora.
Nici Academia de Poliţie nu va scăpa de modernizare, iar reforma va începe chiar cu schimbarea numelui. Igaş vrea o reformă administrativă chiar din această toamnă, care va aduce economii însemnate bugetului de stat.
Igaş elimină birocraţia
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş doreşte ca România să devină un stat modern şi pentru aceasta, este nevoie de o adevărată reformă.
Unul dintre principalele sale obiective este reducerea birocraţiei. „Astăzi, putem regăsi, de foarte multe ori, poziţii importante în structurile statului, dar mai importante decât sunt ele le fac funcţionarii să fie foarte importante. De multe ori eşti purtat pe drumuri doar pentru a-şi găsi acel funcţionar o justificare a postului pe care îl ocupă.
Practic, putem să ne efectuăm activitatea şi cu oameni mai puţini"a declarat Constantin Traian Igaş. Însă aceste lucru nu va fi deloc uşor. Vor trebui ca oamenii să plece din sistem. Până acum, ministerul pe care-l conduce are cu 5.000 de angajaţi mai puţini, iar până la 15 octombrie, încă 5.000 vor fi diponibilizaţi.
Reforma administrativă nu va fi deloc complicată şi va reorganiza structurile Ministerului pe regiuni de dezvoltare. „Dacă vom comasa la nivel de patru-şase judeţe, depinde de regiunea de dezvoltare la care ne adresăm, putem să desfiinţăm direcţia logistică la cele patru, nu mai e nevoie de patru sau şase direcţii logistice, nu mai e nevoie de patru sau şase servicii juridice, nu mai e nevoie de patru sau şase servicii de resurse umane.
Practic, toată această muncă va fi preluată într-un singur