Cei care credeau că o cină în oraş trebuie să se limiteze doar la o masă, vor avea o surpriză extrem de plăcută atunci când vor trece pragul restaurantului Taverna Sârbului. De la aromele îmbietoare care te întâmpină încă de la intrarea în curtea localului şi până la design-ul interior impecabil, totul te trimite cu gândul la spaţiul caracteristic şi, din păcate, uitat, al tavernelor de odinioară. Situată lângă campusul Universităţii Ovidius, aproape de intrarea în staţiunea Mamaia, pe strada Rubinului nr. 13, Taverna Sârbului s-a deschis în luna ianuarie a acestui an, aducând cu ea un element de noutate pe piaţa serviciilor din Constanţa. Restaurantul este amenajat şi decorat într-un ansamblu de tradiţional şi actual, incluzând elemente specifice tavernelor, dar şi detalii de design modern. Se spune că bucuria cea mai mare a sârbului este să te aibă ca oaspete şi să-ţi fie pe plac. Zicala este confirmată pe deplin la Taverna Sârbului. Mâncarea este întotdeauna proaspătă, iar carnea este pregătită pe grătarul cu cărbuni amplasat chiar la intrarea pe terasă, unde se află şi ceaunul în care bucătarii sârbi pregătesc mâncare tradiţională. Porţiile sunt consistente, iar riscul să nu vă săturaţi, orice aţi comanda din meniu, este inexistent. Mi-ar fi greu să recomand ceva anume din lista de bucate, şi asta pentru că toate arată desăvârşit. Meniul include preparate diverse, de la gustări calde la peşte pe plită şi deserturi dintre cele mai diverse, toate pregătite după reţete tradiţionale. Un Mix Grill Viaţa Sănătoasă, de exemplu, este ideal pentru o ieşire cu familia. Platoul conţine cârnaţi de casă, frigărui de porc, muşchi alb la grătar, costiţe de porc, plescavita, mici sârbeşti, kaiser la grătar şi cartofi prăjiţi. Masa nu poate fi completă dacă nu încercaţi şi băutura tradiţională sârbească „sljivovica", ce poate fi luată şi la pachet. Şi dacă tot suntem la capital