Problemele hormonale, consumul de anticoncepționale pe o perioadă îndelungată, stresul, excesul de medicamente, ditetele exagerate și alimentația săracă în vitamine sunt doar câteva dintre cauzele care duc la căderea părului.
Mulți oameni se tem că din cauza stresului ar putea rămâne fără păr și apelează la tot felul de tratamente naturiste pentru a stopa căderea părului.
„Noi ar trebui să știm că prin câteva metode simple și deloc costisitoare ne putem ajuta podoaba capilară, dar în special putem împiedica pierderea părului. Părul trebuie spălat doar cu produse capilare adaptate tipului de scalp, părul trebuie pieptănat de cel puțin două ori pe zi, doar cu pieptenele făcut din păr natural, pentru că acesta este singurul care nu rupe firul din rădăcină, spre deosebire de celelalte produse confecționate din plastic sau metal" , ne-a sfătuit Rodica Samfir, hair stylist de profesie.
Cei care se confruntă cu o cădere abundentă a părului sunt în special persoanele care folosesc în exces produsele de styling pe care le aplică direct pe rădăcina firului de păr, dar și produse de modelare a părului, precum: placa de întins, feonul, bigudiurile și ondulatorul.
„Cele mai ieftine metode de îngrijire a părului sunt cele naturiste. Acestea sunt ușor de preparat și au efecte rapide și vizibile. Cel mai eficient produs pentru păr este uleiul de măsline, combinat cu ulei de ricin", ne-a povestit Rodica Samfir, hair-stylist de profesie.
Un alt tratament foarte eficient este cel pe bază de usturoi. „Usturoiul se pisează și cu pasta obținută se masează scalpul și apoi se acoperă capul cu un prosop și o cască de plastic, acest procedeu se repetă timp de 3-4 zile fără a spăla părul în această perioadă", ne-a mai povestit Rodica Samfir.
Din aceeaşi sursă: „Și cel de-al treilea tratament eficient și mai puțin mirositor este cel cu gaz. Se îmbibă un