Consiliul Local finanţează din bani publici echipa de fotbal a oraşului fără a aştepta rezultate. FC Botoşani nu s-a bătut vreodată pentru promovare, singura performanţă fiind calificarea în optimile Cupei României. Chiar şi aşa, primeşte 1 milion de lei anual încă din 2005.
Primăria organizează în fiecare an un concurs de proiecte pentru asociaţii sportive prin care acestea pot obţine finanţări nerambursabile. De fiecare dată, Asociaţia Fotbal Club Botoşani câştigă grosul banilor. Aproximativ 1 milion de lei primeşte echipa pe această schemă încă din 2005. În comparaţie cu reprezentanţii sportului-rege, columbofilii au beneficiat anul acesta de 7.000 de lei, clubul de rugby de 21.000 de lei, iar Asociaţia Judeţeană de Tenis de Masă 3.000 de lei. În ciuda acestui lucru, performanţele lipsesc. Locul 4 a fost cea mai bună clasare obţinută vreodată de echipă în liga a doua, singurul rezultat cu adevărat notabil fiind calificarea în optimile Cupei României, lucru care s-a întâmplat în 2008, când formaţia a fost eliminată de Dinamo Bucureşti.
Bugetul echipei, 2,5 milioane de lei
„Este un program de finanţări pentru sport, iar fotbalul aduce cei mai mulţi spectatori. Probabil că, la banii pe care îi dăm, atât se poate face“, a declarat Cătălin Alexa, viceprimarul municipiului Botoşani. Asociaţia căreia i se dau banii este controlată de Valeriu Iftime, patronul grupului de firme Elsaco. „Banii se pierd în fotbal“, a afirmat cel care nu apare în actele clubului, dar care coordonează financiar activitatea. Acesta susţine că bugetul clubului este de circa 2,5 milioane de lei şi că diferenţa dintre necesar şi ceea ce dă municipalitatea o acoperă din fondurile firmei.
Până în vara anului precedent, FC Botoşani a activat în liga a doua pe SC Fotbal Club SA, o societate la care acţionar majoritar era Valeriu Iftime. Ani la rând, activitatea fotba