Braşovenii au mâncat 8 tone de peşte şi au băut 100.000 de pahare cu bere. Distracţia din acest weekend s-a concentrat în jurul sărbătorii peştelui „Delta din Carpaţi” şi a festivalului cu iz bavarez Oktoberfest. La terminarea celor trei zile de festin, organizatorii festivalului pescăresc au fost uşuraţi de trei tone de păstrăv şi alte cinci de carne de crap, plus 20.000 de mititei speciali, de către cei 30.000 de vizitatori estimaţi. La corturile de pe Arena Liceului Sportiv au fost date peste cap 100.000 de pahare de bere, iar lumea abia a avut loc la mese pentru cei 40.000 de mici consumaţi, alături de alte 1.000 de ciolane, o tonă de cârnaţi de bere şi jumătate de tonă de bratwursti. Aici au fost socotiţi 100.000 de vizitatori, adică o treime din populaţia Braşovului
Cea mai mare atracţie de la Braşov nu au fost drumeţiile, în acest weekend, ci.... chiolhanele. Turiştii au avut o alternativă la pastrama de la Bran şi la plimbările prin Poiana Braşov chiar în Centrul Braşovului, unde două festivaluri s-au întrecut în miresme culinare, butoaie cu bere şi mii de waţi de muzică. Concomitent, în cele trei zile s-a desfăşurat Festivalul peştelui „Delta din Carpaţi”, În Piaţa Sfatului, şi Oktoberfestul, pe Arena Liceului Sportiv. Din concurenţa celor două petreceri ascunse sub culori politice potrivnice au avut de câştigat braşovenii, dar şi turiştii.
Braşovenii au (re)inventat mititelul pescăresc
În Piaţa Sfatului, [RTF bookmark start: ]DDE_LINKcei mai buni specialişti în prepararea peştelui le-au pregătit braşovenilor specialităţi cum nu s-au mai văzut[RTF bookmark end: ]DDE_LINK, demne de un brand naţional - „Delta din Carpaţi”. Grătarele cu crap şi păstrăv sfârâiau ademenitor, iar ceaunele cu ciorbă de crap şi gulaş de păstrăv clocoteau aburind papilele gustative ale trecătorilor. Cât ai zice peşte, gurmanzii au făcut