Ce importanta au fibrele in alimentatia zilnica. Fibrele alimentare reprezinta partea nedigerabila din anumite fructe si legume ori din cereale. Potrivit nutritionistilor, o persoana sanatoasa ar trebui sa consume intre 25 si 30 g de fibre. Din pacate, alimentele pe care le punem zilnic in farfurie ne furnizeaza numai 2% din cantitatea recomandata. In mod normal, organismul are nevoie zilnic de fibre, deoarece faciliteaza procesul de digestie. Iar in prezent, rolul lor este cu atat mai important, deoarece in dieta predomina alimentele care se digera greu si stagneaza mult timp in colon. Daca nu sunt eliminate la timp si in mod eficient, resturile alimentare intra intr-un proces de fermentatie si de putrefactie prelungite, iar dupa un timp sunt reabsorbite si repuse in circulatie. Acest proces intoxica atat colonul, cat si ficatul, scrie Adevarul.
Ciocolata este buna pentru moral si pentru inima. Toata lumea stie ca ciocolata face oamenii mai fericiti, insa proprietatile sale antioxidante si antiinflamatorii o fac un produs care ajuta si inima si moralul, inflormeaza Le Monde. Cardiologii europeni au ajuns la o concluzie care ii va bucura pe consumatorii de cacao: consumul regulat de ciocolata reduce cu o treime riscul de maladii cardiovasculare. Cu toate acestea, medicii recomanda consumul moderat de ciocolata, deoarece excesul ar duce la cresterea in greutate si la cresterea riscului de diabet, anunta Click.
Cartofii prajiti ingrasa de patru ori mai mult decat bauturile carbogazoase. Dintre toate alimentele, cartoful ingrasa cel mai tare, arata un studiu efectuat recent de Scoala Medicala Harvard Cercetatorii sustin ca o portie de cartofi, indiferent ca sunt fierti, prajiti sau copti, ne face sa luam in greutate mult mai mult decat daca consumam carne rosie sau daca bem bautura carbogazoasa. Aproximativ 120.877 persoane , care nu sufereau de vr