Şamponarea zilnică este dăunătoare pentru scalp, balsamul trebuie folosit chiar şi de cei cu păr care se îngraşă repede, iar medicii dermatologi recomandă evitarea produselor de tip \"2 în 1\". Sursa: SHUTTERSTOCK
Firul de păr creşte cu aproximativ 0,4 mm pe zi, adică 1-2 cm pe lună. Întrucât "comunică" prin rădăcină cu sistemele circulator şi cel nervos, creşterea şi sănătatea lui este influenţată de dietă, hormoni, medicamente şi de produse destinate îngrijirii.
Şampoanele curăţă părul şi scalpul, îndepărtează murdăria, sebumul, transpiraţia, celulele moarte şi produsele precum fixativul, gelul, spuma etc. Un şampon bun nu este neapărat acela care face spumă multă, ci acela care nu irită ochii, pielea şi mucoasele, nu încâlceşte părul şi se limpezeşte cu uşurinţă.
Există şampoane pentru igienă (şampoane de bază): pentru păr normal (secreţie moderată de sebum, fir de păr gros), pentru păr gras, pentru păr uscat şi pentru păr deteriorat (care a fost tratat chimic sau a fost decolorat, vopsit, ondulat permanent sau degradat prin curăţire excesivă sau folosirea îndelungată a ondulatoarelor şi a plăcii).
De două ori pe săptămână
De asemenea, există şampoane pentru spălări frecvente, pentru copii (Ph apropiat de cel neutru) şi şampoane speciale (conţin agenţi activi care combat seboreea, mătreaţa sau uscarea pielii). Un astfel de produs poate fi folosit atâta timp cât este eficient.
În momentul în care observaţi că părul începe să se usuce/ îngraşe, ori dacă apare mătreaţa, schimbaţi şamponul. Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi înainte să vă udaţi părul pentru spălare este să-l pieptănaţi, pentru că astfel se poate curăţa mai uşor.
"Şamponul se aplică întotdeauna în palmă, o cantitate nu foate mare, ne frecăm mâinile şi apoi aplicăm pe scalp, nu pe capetele firelor, altfel riscăm să uscăm şi să fragilizăm firele de păr. De regulă,