La postul de televiziune american ABC au fost difuzate, în premieră, câteva conversaţii inedite ale fostei prime doamne a Americii, Jacqueline Kennedy
A plâns, ţinându-şi capul în mâini, când a aflat despre debarcarea eşuată din Cuba, din Golful Porcilor. Spunea rugăciuni îngenuncheat lângă patul din dormitorul conjugal. Voia să-l îndepărteze pe puternicul şef al FBI din acea vreme, Edgar Hoover. Se întreba dacă moartea violentă a făcut din Abraham Lincoln un preşedinte mai popular. Şi apoi se gândea că tânăra sa soţie, care nu-l suporta pe Martin Luther King (acuzat de FBI că punea la cale orgii), avea una dintre cele mai ascuţite limbi pe care le întâlnise vreodată.
Sunt doar câteva dintre amănuntele inedite, referitoare la cel de-al 35-lea preşedinte al SUA, John Fitzgerald Kennedy, care au ieşit la iveală dintr-o conversaţie de peste opt ore pe care fosta primă doamnă a Americii, Jacqueline Kennedy, a avut-o cu istoricul Arthur Schlesinger, la doar câteva luni după uciderea ilustrului ei soţ, în octombrie 1963.
Pagini de viaţă şi de istorie
Este o poveste impresionantă, spusă de o tânără văduvă de 34 de ani, care încerca să-şi pună ordine în viaţa dată peste cap de moartea brutală a soţului-preşedinte. Aspectele politice ale povestirii sunt surprinzătoare. Unul dintre ele se referă la momentul în care sovieticii au început să instaleze rachete în Cuba. În acele zile tulburi, Kennedy i-a cerut soţiei sale să se întoarcă la Washington, să plece de la casa de vacanţă din Virginia. Ea l-a implorat să nu o trimită „să se ascundă cu copiii în altă parte". „Dacă se întâmplă ceva, vreau să mor cu tine", i-ar fi răspuns Jacqueline lui J.F. Kennedy.
Un alt aspect mai puţin cunoscut scos la lumină de Arthur Schlesinger se referă la modul în care JFK aprecia comportamentul anumitor ambasadori. Spre exemplu, el a fost foarte stânjenit de o întâl