Finala De Kuyper Cup 2011 va avea loc pe 14 şi 15 septembrie şi va desemna cei mai buni barmani din ţara noastră. Concursul naţional este realizat de Heinrig Distrubution - distribuitorul mărcii De Kuyper în România - pentru barmanii top din industria ospitalităţii.
La această competiţie participă barmani profesionişti din România şi se axează pe două categorii specifice industriei: "mixology" şi „flair". Cei selectaţi în concurs trebuie să-şi demonstreze cunoştinţele, originalitatea şi îndemânarea în ceea ce priveşte prepararea unei băuturi mixate sau cunoştinţele lor în tehnici de working şi exhibition flair.Invitaţi speciali la De Kuyper Cup România 2011 sunt două personalităţi din industria ospitalităţii: Arno van Eijmeren şi Nicolas Saint-Jean. Primul este un trainer cu o vastă experienţă în mixologie. A îndrumat peste 3000 de barmani din întraga lume în arta „mixologiei" şi a creat numeroase reţete de cocktail-uri pentru mărci de renume mondial. Din 2007, Arno van Eijmeren este ambasadorul mărcii De Kuyper.
Nicolas Saint-Jean este expert în bartending flair, a câştigat numaroase competiţii internaţionale printre care se numără: Road House Grand Finals - Anglia, World Flair Bartending Championship - SUA, International Bar Flair Competition - Norvegia. În plus, acesta a demonstrat ce înseamnă „bartending flair" reginei Angliei şi prinţului moştenitor din Bahrain. Astfel, cei doi vor fi prezenţi în cele două zile pentru a le arăta finaliştilor ce reprezintă industria ospitalităţii, dar vor şi juriza.
În prima zi, pe 14 septembrie, cei prezenţi vor participa la etapa "Masters of the Mix", unde fiecare concurent va crea o reţetă originală de cocktail. Aceasta va conţine cel puţin un produs De Kuyper şi o bază alcoolică (vodka, rom, whiskey, gin, tequila). Pentru proba finală, fiecare va avea la dispoziţie câte 8 minute pentru prepararea unui cock