România a debutat la Cupa Mondială cu o înfrângere, 24-34 cu Scoţia, însă a făcut cel mai bun meci din ultimii ani. Marius Tincu a fost ales omul meciului. Şi-a îndemnat continuu colegii la luptă, iar înlocuirea lui a însemnat şi prăbuşirea "stejarilor", care nu au mai avut forţă să reziste.
"Nu cred că eu am fost omul meciului, ci echipa României. Nimeni nu se aştepta să jucăm la nivelul acesta, iar rezultatul şi aprecierea se datorează tuturor jucătorilor, nu doar mie", explică modest acesta. ProSport îţi spune cinci lucruri pe care nu le ştiai despre căpitanul Marius Tincu.
1. Munca la Vânători
Marius este originar dintr-un sat aflat la 20 de kilometri de Paşcani, Vânători. Primii paşi în rugby i-a făcut la echipa liceului din localitate, luând exemplul surorii mijlocii, Rodica, ea practicând canotajul. De altfel, multe dintre calităţile fizice pe care le posedă le atribuie copilăriei frumoase pe care a avut-o, ajutându-şi părinţii la toate muncile: "Până la 15 ani mi-am ajutat familia, acasă, la ţară. Nu m-am dat niciodată înapoi de la muncile pământului şi tot ce era prin bătătură, iar toate astea m-au ajutat în felul în care m-am dezvoltat".
2. Însurat cu o fostă rugbistă!
Marius este căsătorit cu Julie Campet, pe care a cunoscut-o pe când juca la Rouen, ea evoluând în echipa de rugby feminin a localităţii. Cei doi au trei fetiţe, Ana-Marie (7 ani), Maia (5 ani) şi mezina, Fanny Eleonore, care a venit pe lume exact în ziua în care România învingea Uruguay în barajul pentru Cupa Mondială şi obţinea biletul pentru Noua Zeelandă.
3. Infiltraţii cu lichid sinovial
Accidentat la genunchiul drept în debutul acestui an într-un meci din campionatul Franţei, Perpignan - Biarritz, Tincu a stat pe tuşă patru luni. El a revenit oficial pe teren în meciul România - Namibia, de la IRB Nations Cup, însă odată cu