Pregatirea intr-o unitate de invatamant superior ofera, in principiu, mai multe sanse de reusita si este de preferat sa fie facuta, insa, acest lucru nu inseamna ca, in absenta ei, un om nu poate avea succes pe plan profesional.
E drept, nu oricine poate reusi fara o astfel de instruire, la succes ducand mai multi factori, variabili, unii dintre ei fiind in stransa legatura cu trasaturile de caracter.
Askmen.com a evidentiat cativa oameni cu un succes rasunator la nivel mondial, dar care au renuntat la studii superioare. De asemenea, mai jos sunt reliefate si cateva lectii care pot fi invatate de la acestia.
1. Steve Jobs
Jobs, co-fondatorul uneia dintre cele mai valoroase companii din lume, Apple, si presedinte al ei pana de curand, a considerat ca poate face ceva mai bun cu timpul pe care l-ar fi petrecut intr-o institutie de invatamant superior. Jobs a generat multe schimbari importante in industria computerelor si toate au venit in special dintr-o viziune aparte.
In vremea in care computerele erau facute de IBM si erau niste aparate matahaloase folosite in intreprinderi si institutii, Steve Jobs a prevazut o piata de viitor pentru computerul personal, de casa. Mai tarziu, Apple a scos pe piata computerele Macintosh, primele calculatoare din lume cu interfata grafica, ce au avut succes pe piata bunurilor de larg consum.
Lectia: o viziune buna poate fi cel mai bun atu al tau; daca iti dai seama incotro se indreapta piata, poti fi primul care sa scoata un produs nou.
2. Bill Gates
Dupa ce a renuntat la cursurile prestigioasei universitati Harvard, in anul 3, Bill Gates a pus bazele companiei Microsoft, impreuna cu Paul Allen, iar, in timp, a devenit cel mai bogat om al lumii si s-a mentinut pe aceasta pozitie ani la rand.
Gates, dupa cum insusi recuno