Dmitri Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO, şi-a exprimat din nou nemulţumirea faţă de instalarea scutului antirachetă în Europa.
“Ne-am ciocnit cu pericolul desfăşurării la graniţele noastre a infrastructurii militare, capabilă să pună în pericol în mod real bazele strategice din partea europeană a Rusiei. Şi aici se pune întrebarea: cât de departe putem merge pe calea scăderii nivelului armelor strategice de ofensivă şi a reducerii forţelor armate convenţionale, dacă cineva, sub pretextul pericolului din partea Iranului, îşi amplasează potenţialul său acolo unde nu există nicio ameninţare din partea Iranului. Însă există forţe strategice ruseşti care reprezintă garanţia suveranităţii noastre. Se înţelege că noi vom găsi o rezolvare la problema tehnico-militară, însă parteneriatul nu va exista. Asta înseamnă că Occidentul va refuza încă o dată Rusia în calitate de partener strategic”, a declarat Rogozin, în Italia, unde a participat la tratative legate de scutul antirachetă.
Potrivit Vocea Rusiei, după întâlnirile cu conducerea ministerului italian al Apărării, Dmitri Rogozin a spus că “după toate probabilităţile, SUA n-ar vrea să piardă monopolul de influenţă asupra aliaţilor lor europeni. Multe dintre iniţiativele noastre au fost blocate, ideea creării unui scut antirachetă general a fost sistată. NATO a început să declare că acest sistem trebuie să fie un scut antirachetă cooperativ, ceea ce nu presupune un scut comun, ci două sisteme diferite care trebuie să comunice între ele. În ce mod, încă nu se ştie”.
Dmitri Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO, şi-a exprimat din nou nemulţumirea faţă de instalarea scutului antirachetă în Europa.
“Ne-am ciocnit cu pericolul desfăşurării la graniţele noastre a infrastructurii militare, capabilă să pună în pericol în mod real bazele strategice din partea europeană a Rusiei. Şi a