Din 2009, de când a fost preluat de Dominic de Habsburg, numărul turiştilor a crescut semnificafiv, depăşind jumătate de milion de vizitatori în 2010.
Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Braşov, lucru care ne clasează pe locul III în topul celor mai vizitate oraşe din România. Turiştii pot vizita acum 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional.
Majoritatea pieselor de mobilier expuse au fost cumpărate din consignaţii din Italia şi datează din aceeaşi perioadă cu piesele originale. Din păcate, vizitatorii pot vedea foarte puţine obiecte care au aparţinut familiei regale. Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana.
Profit din suveniruri şi evenimente
Biletele de intrare la Castelul Bran costă între 5 şi 20 de lei, iar în 2010 peste 518.000 turişti au vizitat muzeul. Profitul însă nu vine doar din vânzarea de bilete, ci şi suvenirurile comercializate la magazinul din curte şi organizarea de evenimente. „Avem foate multe evenimente private. Joi, de exemplu, avem un un eveniment corporatist, cel mai mare pe care l-am organizat până acum în castel, la care participă 220 de persoane", a spus Alexandru Prişcu, PR la Castelul Bran.
În plus, proprietarii au de gând să deschidă o cafenea-muzeu şi să amenajeze spaţii de cazare în fosta casă a administratorului. „Amenajările sunt aproape finalizate. Mai aşteptăm doar mobilierul pentru camere, care este făcut la comandă, şi sperăm ca în două săptămâni să îi dăm drumul", a mai spus Prişcu.