Update: Primăria Cluj-Napoca a somat, anii trecuţi, dar şi în lunile iunie şi iulie ale acestui an, proprietarii imobilului de pe care au căzut, marţi, bucăţi de tencuială care au rănit trei copii, să înceapă lucrări de refacere a faţadei clădirii şi i-a amendat pe doi dintre aceştia cu câte 2.000 de lei, potrivit Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că în imobilul respectiv sunt 48 de unităţi locative, din care două aparţin municipalităţii.
"Imobilul din Piaţa Unirii, de unde a căzut tencuiala care a rănit trei copii, are 48 de unităţi locative, din care două aparţin municipalităţii. Cei 46 de proprietari au fost somaţi anii trecuţi, dar şi în lunile iunie şi iulie să înceapă lucrări de refaţadizare a imobilului, având această obligaţie conform legii. În cazul în care nu dispun de sume pentru lucrări, Primăria le-a recomandat să intre într-un program prin care acestea erau executate de municipalitate şi plătite din bugetul local, iar proprietarii puteau să achite costurile în rate pe zece ani. O parte dintre proprietari au acceptat în 5 iulie să intre în acest program, dar li s-a cerut să prezinte documente prin care să îşi asume plata costurilor pe zece ani. Ei nu au mai venit însă cu documentele la Primărie", a spus Buzatu.
Potrivit acesteia, joia trecută, două familii care au geamuri pe partea dinspre stradă şi de la apartamentele cărora au căzut marţi bucăţile de tencuială au fost amendate de Poliţia Locală cu câte 2.000 de lei.
Oana Buzatu a precizat că, marţi, reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi ai ISU Cluj au intrat, după incident, într-unul dintre cele două apartamente pentru a îndepărta de pe faţada clădirii bucăţile de tencuială periculoase.
"Proprietarii nu au permis accesul autorităţilor în apartamente, dar până la urmă s-a intrat într-unul dintre cele două apartamente", a precizat