După ce, în Libertatea de ieri, Miron Cozma (57 de ani) ne-a povestit despre presupuse meciuri aranjate ale “Generaţiei de aur” la Europeanul din 1996, astăzi, “Luceafărul huilei” vorbeşte despre perioada de glorie a fotbalului din Valea Jiului, sport de care a răspuns la mijlocul anilor ’90. După ce, în Libertatea de ieri, Miron Cozma (57 de ani) ne-a povestit despre presupuse meciuri aranjate ale “Generaţiei de aur” la Europeanul din 1996, astăzi, “Luceafărul huilei” vorbeşte despre perioada de glorie a fotbalului din Valea Jiului, sport de care a răspuns la mijlocul anilor ’90.
Nume mari se regăseau pe lista jucătorilor care trebuiau să aducă titlul de campioană a României în Valea Jiului la finalul sezonului 1997-1998.
Miron Cozma, şeful clubului la acea vreme, îşi aminteşte cu nostalgie: “Mă iubesc şi jucătorii pe care atunci nu i-am primit la echipă. De exemplu, Luţu voia să vină la Jiul, dar nu se încadra în tiparul nostru. Eu deja gândisem o reconstrucţie, pentru că unii dintre fotbaliştii noştri erau bătrâni. Lobonţ era la mine, semnasem cu taică-su, că el avea doar 18 ani. De asemenea, aveam o înţelegere cu Mircea, tatăl lui Cristi Chivu, să-l aducă, de la Reşiţa, la Petroşani. Ne înţelesesem la bani, la tot! Doar că, în 1997, m-au legat ţărăniştii”.
Cozma îşi continuă povestea: “Tatăl lui Adi şi Sabin Ilie a cerut câte o Dacie din aia veche pentru fiecare, dar nu i-am mai luat. Despre primul mi-a spus doctorul că are probleme grave la genunchi, iar despre ăla mic aflasem că e vagabond. Pe Sergiu Radu îl adusesem de la Viitorul Oradea, împreună cu Gârjoabă”.
Nu numai fotbaliştii erau dornici să se înfrupte din “borcanul cu miere” de la Petroşani, ci şi tehnicieni de renume: “Mircea Lucescu trebuia să fie antrenor la Jiul, am avut o discuţie preliminară, la Nicuşor Năstase la Vox Maris, şi ne înţelesesem. Lucescu era în Italia atunci, apo