Leonard Orban, consilierul prezidenţial pe probleme de afaceri europene, a primit, astăzi, acordul coaliţiei să coordoneze viitorul portofoliu dedicat fondurilor UE, a anunţat premierul Emil Boc.
UPDATE: Leonard Orban ar putea fi audiat luni în comisiile parlamentare, iar marţi Parlamentul să acorde votul de încredere, anunţă Realitatea TV.
UPDATE: "Vom profita de acest moment şi vom merge în Parlament. ", a spus scurt prim-ministrul, înaintea şedinţei Biroului Politic al PDL. Mâine (miercuri - n.r.) voi înainta la Parlament scrisoarea oficială pentru a completa acuala echipă guvernamentală cu un nou ministru şi Guvernul cu un nou minister, Ministerul Afacerilor Europene", a spus premierul.
El susţine că nefiind vorba despre un nou Guvern, atunci numirea lui Orban se va face în baza "articolului 85 alin. 2 şi 3 din Constituţie", care se referă însă la remanierea guvernamentală.
"Nu este vorba despre un nou Guvern, este vorba doar ca în temeiul articolului 85 alin. 2 şi 3 din Constituţie să completăm actuala structură a Parlamentului cu un nou minister", a spus Boc, susţinând Guvernul nu trebuie votat în Parlament în ansamblu.
"Cum să se voteze Guvernul în ansamblu? Este vorba de procedura schimbării structurii Guvernului. Restul miniştrilor rămân pe loc în forma pe care o avem. Nu se pune problema unui nou Guvern, ci e vorba de o schimbare a structurii Guvernului la care este nevoie de votul Parlamentului", a subliniat el.
Potrivit articolului 30 al Legii de funcţionare a Guvernului însă, premierul poate cere Parlamentului modificarea structurii Guvernului prin înfiinţarea unui minister, în acest caz aplicându-se articolul 36 care prevedere acordarea unui vot de încredere asupra întregului Guvern.
După ce ieri a avut o întâlnire de 40 de minute cu premierul Emil Boc pe tema preluării unui astfel de minister, Leonard Orban a fos