Consecințele inițiativei legislative, conform căreia directorii să fie numiți politic în funcție nu încetează să apară – cum era și normal de altfel.
”Struțo-cămilă” sau nu (așa a clasificat inițiativa Atilla Cseke, pentru că nu era susținută de niciunul dintre inițiatori, după cum prevedea Regulamentul și a intrat în procesul legsilativ fără să existe un punct de vedere scris al Guvernului), această măsură este la un pas să aducă haos permanent în multe școli din România.
O stare de mânie amestecată cu tristețe m-a cuprins astăzi când am auzit că la un liceu din orașul meu natal a fost boicotată deschiderea noului an școlar. 30 de profesori s-au revoltat împotriva numirii unui alt director. Noul director propus (evident, pe criterii politice) nu se bucură de simpatia dascălilor și cu atât mai puțin de cea a elevilor și a părinților, din motive legate de modul în care s-a dispus ”înscăunarea lui” .
Elevii adunați pe platoul din curtea școlii s-au dumirit, într-un târziu, că din cauza politicii, pentru ei școala nu va mai începe anul acesta pe 12 septembrie. Un banner confecționat de cadrele didactice afișa un paragraf din legea 1/2011(a Educaţiei Naţionale):“În condiţiile vacantării funcţiei de director până la organizarea unui nou concurs, conducerea interimară este preluată, prin hotărârea consiliului de administraţie, de către directorul adjunct sau un cadru didactic membru în consiliul de administraţie”.
Sunt curioasă ce își vor aminti, peste ani și ani, cei 1000 de elevi care trebuiau să-și înceapă ieri școala. Deschiderea festivă a fost făcută (culmea!) și fără imn, și fără microfon, și fără cadre didactice, de către noul director. Conducerea inspectoratul Școlar Județean este de acord cu instituirea în funcție a actualului director, chiar dacă astfel se menține scandalul în unitatea de învățământ. Primarul orașului intenționează să int