Tocmai din cauza abundentei de informatii si sfaturi legate de detoxifiere, poti fi oarecum derutat, caci acestea nu sunt intotdeauna cele mai corecte si se contrazic adesea.
Nutritionistii spun ca acest lucru se intampla din cauza ca fiecare persoana este construita intr-un mod unic, fapt ce duce la atatea metode de tratare si ingrijire a organismului. Important este sa fie eliminate cele mai periculoase si toxice chimicale din organism.
Totusi, exista o serie de alimente care fac bine oricarei persoane care le va consuma, asa ca este indicat, potrivit Huffington Post, sa le incerci cat mai des cu putinta.
Sfecla
Este bogata in vitaminele B3, B6 si C, dar si beta-caroten. Are si mult fier, magneziu, zinc si calciu, toate necesare pentru o detoxifiere optima si o eliminare a toxinelor. Sustine si o functionare optima a vezicii biliare si a ficatului, organe esentiale pentru distrugerea elementelor nesanatoase din corp. O cantitate mare de sfecla iti imbunatateste digestia si elimina "deseurile".
Alge marine
Algele au foarte multi antioxidanti care fac sangele sa fie mai alcalin si ajuta tractul digestiv. O substanta activa din aceste plante absoarbe toxinele si le elimina, oferind multe minerale, care sunt foarte asemanatoare cu cele din organismul uman.
Papadia
Papadia este extrem de bogata intr-o multime de substante folositoare organismului, precum minerale si fitonutrienti. Acestia sunt cei mai buni antioxidanti posibili, curatand corpul.
Brocoli
Brocoli contine foarte multe fitochimicale care sunt eliberate cand este tocat, mestecat, fermentat sau gatit, ceea ce il transforma intr-o leguma ideala pentru detoxifiere. Poate fi consumat intr-o multitudine de combinatii, ceea ce il face sa fie extrem de versatil.
Semintele de in