Diijorul şi pianistul Iosif Ion Prunner conduce, din decembrie 1986, Corul Filarmonicii GEORGE ENESCU. Pentru început, l-am rugat să schiţeze, în cuvinte puţine dar esenţiale, istoria acestui ansamblu.
Corul Filarmonicii s-a înfi inţat la 1 Decembrie 1950, din iniţiativa marelui dirijor Constantin Silvestri, directorul de atunci al instituţiei. Din viaţa muzicală a Bucureştiului lipsea un ansamblu profesionist de mari dimensiuni, care să continue tradiţia Corului "Carmen" şi în acelaşi timp să interpreteze, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii, la un nivel profesionist capodoperele vocale şi vocal-simfonice ale muzicii clasice şi contemporane româneşti şi universale. În cei 60 de ani care au urmat, s-au prezentat sute de lucrări din repertoriul de gen, sub bagheta unor mari dirijori români, de la George Georgescu şi Constantin Silvestri până la Cristian Mandeal şi Horia Andreescu, dar şi a unor invitaţi de marcă precum Igor Markevitch, George Prêtre, Lawrence Foster, Sergiu Comissiona, Ion Marin, Krzysztof Penderecki, Michel Plasson, Sergiu Celibidache …
În istoria Corului Filarmonicii sunt cuprinse mii de minute de înregistrări (Radio, disc, T.V. şi C.D.), turnee în cele mai importante centre muzicale europene, colaborarea cu mari orchestre, printre ele Orchestra de la Balşoi, Filarmonica din München, Orchestra Naţională a Franţei, Orchestra Naţională a Catalonei, Orchestra Arturo Toscanini, Orchestra Festivalului din Varşovia etc.
● Care sunt cele mai importante reuşite ale Corului Filarmonicii în ale aceste şase decenii de activitate concertistică neîntreruptă
● S-au prezentat sute de lucrări româneşti în primă audiţie, de la oratoriul Tudor Vladimirescu de Gh. Dumitrescu – cu George Georgescu la pupitru, la Recviemul lui Ştefan Niculescu sub bagheta lui H. Andreescu. Momente de neuitat au fost Missa solemnis de Bee