Investiţiile străine directe au fost de doar 1,1 mld. euro în primele 7 luni
Niels Schnecker: Scăderea se datorează crizei mondiale şi României, care nu a făcut nimic pentru a atrage bani
Varfalvi (UGIR): Trebuie să demonstrăm credibilitate, să muncim şi să nu intrăm în panică. Este nevoie şi de un regim fiscal mai favorabil
Investiţiile străine directe au totalizat în primele şapte luni 1,105 miliarde de euro, în scădere cu 30,5% faţă de perioada corespunzătoare din 2010, în condiţiile în care în luna iulie România a atras investiţii de doar 90 milioane de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR). Creditele intra-grup au însumat 423 milioane euro, iar participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă estimată au totalizat 682 milioane euro, arată datele comunicate ieri de BNR.
"E nevoie ca fiscalitatea să ajute mediul de afaceri"
Prim-vicepreşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR), Ştefan Varfalvi, a spus că datele BNR, având în vedere contextul internaţional, arată o situaţie de stagnare care nu este periculoasă, şi din care se va reveni dacă vom demonstra credibilitate. "România se află în acest moment într-o condiţie stabilă, de stagnare. Totul se datorează instabilităţii financiare la nivel european şi mondial, din care sper că se va reveni. Băncile sunt mai prudente, iar creditarea este mai dificilă, fapt pentru care stabilitatea internă ne poate ajuta. Pentru a avea fluxuri de capital şi investiţii în economie trebuie să demonstrăm credibilitate, să muncim şi să nu intrăm în panică. De asemenea, este nevoie de un regim fiscal mai favorabil pentru că sunt lucruri de îmbunătăţit", a declarat, pentru Curierul Naţional, prim-vicepreşedintele UGIR, Ştefan Varfalvi.
Schnecker: Orice modificare adusă regimului fiscal va ajuta
Consultantul financiar, Ni