Producătorul german de turbine eoliene Nordex, cu venituri de peste un miliard de euro anul trecut, crede în potenţialul de creştere al pieţei locale în ceea ce priveşte energia eoliană, astfel că a luat decizia deschiderii unei filiale în România. Acesta este al doilea anunţ făcut de o companie producătoare de echipamente pentru parcurile de "mori de vânt" în 2011 după ce la începutul acestui an Vestas, cel mai mare producător de turbine eoliene la nivel global, şi-a deschis un birou la Bucureşti.
"Obiectivul nostru este să atingem o cotă de piaţă cât mai mare. Având încredere în perspectivele bune ale pieţei de energie regenerabilă din România, intenţionăm să deschidem o filială în câteva luni", au declarat reprezentanţii Nordex. Decizia germanilor vine în contextul în care firma deja a câştigat două contracte pentru echiparea cu turbine eoliene a două investiţii locale. În afară de România, nemţii se mai uită şi la proiectele de vânt din Bulgaria şi Polonia.
Deşi sectorul energiei eoliene a înregistrat un adevărat boom în ultimii doi ani de zile, investiţii de peste un miliard de euro fiind realizate în unităţi a căror capacitate este acum apropiată de cea a unui reactor de la Cernavodă, anunţurile privind realizarea unor investiţii în fabrici de turbine întârzie să apară. O investiţie într-o astfel de unitate ar fi cu adevărat importantă pentru piaţa locală pentru că peste 75% din valoarea unui parc eolian este reprezentată numai echipamentele care acum sunt importate.
Producătorul german de turbine eoliene Nordex, cu venituri de peste un miliard de euro anul trecut, crede în potenţialul de creştere al pieţei locale în ceea ce priveşte energia eoliană, astfel că a luat decizia deschiderii unei filiale în România. Acesta este al doilea anunţ făcut de o companie producătoare de echipamente pentru parcurile de "mori de vânt" în 2011 după ce la în