Cea de a doua ediţie a Muza Fest, se va desfăşura în perioda 15 - 30 septembrie, la Zalău, în organizarea Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Sălaj. Evenimentul are pe agendă concerte de muzică veche, corală şi clasică, seri de poezie, proiecţii de filme, piese de teatru şi ateliere de foto şi benzi desenate pentru tineri.
"Muza Fest este o iniţiativă a Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău, conform strategiei culturale propuse în domeniul comunicării şi valorificării patrimoniului cultural naţional şi de promovare a produsului cultural contemporan din domeniile artelor vizuale, ale teatrului şi filmului, ale muzicii clasice, muzicii de cor şi de jazz, muzeul asumându-şi astfel un rol de iniţiere, de educare şi delectare a publicului, dar şi cel de promovare a propriei instituţii. Vreme de câţiva ani, rolul de operator cultural al muzeului în domeniul artelor vizuale şi al artelor spectacolului în judeţul Sălaj se justifică din cauza lipsei teatrului, a cinematografului, a unei filarmonici în această reşedinţă de judeţ care este Zalăul. Cerinţa în acest sens este clară în ultimii ani, astfel strategia muzeului de implicare activă în societate, dublată de misiunea sa educativă, au fost factorii decisivi în lansarea proiectului cultural care este Muza Fest", spune Attila Szabo, directorul Muzeului de Artă "Ioan Sima" din Zalău.
Secţiuni muzicale
Festivalul se va desfăşura pe mai multe secţiuni: muzică corală, cu participarea unor for-maţii precum Corul Capella Transylvanica din Cluj-Napoca, Corul internaţional Kavalkad, Reuniunea Corală Camerata Academia Porolissensis - Zalău.
Muzica veche va fi interpretată de Dulcis Animus - Zalău, Flauto Dolce - Cluj-Napoca şi Fonte di Gioia din Cluj-Napoca. Din festival nu va lipsi nici muzica clasică şi muzică clasică. Publicul va putea audia un recital vocal instrumental al Susanei Prosk