Fabrica de hârtie şi carton Celrom din Drobeta Turnu Severin, aflată în faliment şi controlată de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a fost scoasă din nou la vânzare de către lichidatorul judiciar pentru un preţ de pornire de 15 milioane de euro, potrivit unui anunţ făcut de lichidatorul judiciar - cabinetul individual de insolvenţă Emil Popescu.
Pentru vânzarea în bloc a activului funcţional al Celrom se va face o licitaţie publică cu strigare. Încă din vara anului trecut fabrica a fost scoasă la vânzare pentru un preţ de pornire de 20 mil. euro, dar cu toate că au fost organizate în jur de 30 de licitaţii, nu s-a găsit niciun cumpărător, potrivit lichidatorului judiciar.
800 de creditori
Fabrica, ce are în proprietate 42 de hectare de teren, este deţinută cu un pachet de 51% de către AVAS, 38% de salariaţi, 10% SIF Banat Crişana, iar restul alţi acţionari.
În iunie 2009 Celrom Drobeta Turnu Severin a intrat în insolvenţă la cererea BRD, unul dintre creditorii companiei, după cum anunţa preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) Mircea Ursache. Compania avea datorii estimate atunci la 16 milioane de euro. Compania are 800 de creditori, printre care BRD, BCR, CEZ şi ANAF. BRD şi BCR şi-au cesionat creanţele către alte companii. La o lună de la intrarea în insolvenţă 560 dintre cei 640 de salariaţi ai combinatului au fost trimişi în somaj.
Compania avea în 2009 o cifră de afaceri de 3,5 milioane de lei (830.000 euro) şi pierderi de 7,7 milioane de lei (1,8 mil. euro), la un număr de 430 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. În 2005 compania avea o cifră de afaceri de 65,6 milioane de lei, pierderi de 5,6 milioane de lei şi un număr de angajaţi de 875, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
Există interes?
"Trebuie să recunosc că ace