AmCham România şi CIS pledează pentru modernizarea, rescrierea şi actualizarea legislaţiei fiscale
Simion (AmCham România): Din punct de vedere fiscal, stabilitatea şi predictibilitatea lipsesc cu desăvârşire
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a luat în calcul doar o mică parte dintre propunerile oamenilor de afaceri privind modificarea legislaţiei fiscale, iar consultările pentru recentele amendări ale Codului fiscal şi celui de procedură fiscală au fost deficitare, potrivit investitorilor străini.
Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) şi Consiliul Investitorilor Străini (CIS) au elaborat un set de propuneri de modificare a Codului fiscal, Codului de procedură fiscală, precum şi de îmbunătăţire a aplicării anumitor reglementări şi proceduri vamale. Pentru elaborarea celor peste 220 de propuneri înaintate Ministerului Finanţelor Publice s-au reunit peste 100 experţi şi practicieni (consultanţi, avocaţi, contabili, economişti, experţi tehnici) care au identificat măsurile necesare pentru un mediu fiscal modern, stabil şi competitiv pentru România în viziunea mediului de afaceri.
"Statul trebuie să înţeleagă că o modernizare a capacităţii lui de colectare a veniturilor la bugetul de stat este prioritatea numărul unu"
"În domeniul impozitului pe profit trebuie clarificate regimului deductibilităţii cheltuielilor pentru că una este maniera în care este formulată legislaţia şi alta în care este aplicată această legislaţie de către inspectorii fiscali. În domeniul impozitului pe venit am militat pentru reglementarea modului de impozitare a veniturilor din investiţii pentru că legislaţia nu este aliniată dezvoltărilor care au avut loc în ultimii ani. Din punct de vedere fiscal, stabilitatea şi predictibilitatea lipsesc cu desăvârşire în ultimii ani. Statul ar trebui să înţeleagă că o modernizare a capacităţii