După ce un reputat medic britanic a afirmat în presă că asistenţii medicali din România care lucrează în străinătate pun în perocol viaţa pacienţilor pentru că nu ar cunoaşte limbi străine, reprezentanţii Ordinului Asistentelor şi Moaşelor din România (OAMR) reacţionează. Preşedinta OAMR spune că cei care merg să lucreze în alte ţări susţin teste care să le dovedească competenţele lingvistice.
Lordul Robert Winston, unul dintre medicii de top ai Marii Britanii, a avertizat, recent, că asistentele medicale originare din Europa de Est, în special asistentele românce şi bulgăroaice, pun în pericol viaţa pacienţilor deoarece nu pot vorbi corect limba engleză.
"Comunicarea între pacient şi personalul medical are o importanţă vitală. Şi riscăm să pierdem această comunicare din cauza asistentelor care nu ştiu să vorbească limba engleză", a declarat lordul britanic.
Reprezentanţii OAMR îl contrazic pe medicul britanic şi susţin că România s-a aliniat la practicile europene în domeniu încă din 2005, iar cei care merg să lucreze în alte ţări susţin teste care să le dovedească competenţele lingvistice.
Preşedinta OAMR, filiala Bucureşti, Doina Carmen Mazilu, a declarat, pentru DcNews.ro, că asistenţii medicali care optează să lucreze în străinătate au multă experienţă profesională, câştigată în ţară şi că, de fapt, pacienţii care sunt puşi în pericol sunt cei români, pentru că sunt din ce în ce mai puţine cadre medicale care să îi îngrijească.
După ce un reputat medic britanic a afirmat în presă că asistenţii medicali din România care lucrează în străinătate pun în perocol viaţa pacienţilor pentru că nu ar cunoaşte limbi străine, reprezentanţii Ordinului Asistentelor şi Moaşelor din România (OAMR) reacţionează. Preşedinta OAMR spune că cei care merg să lucreze în alte ţări susţin teste care să le dovedească competenţele li