Expertii militari rusi recomanda conducerii tarii crearea de urgenta a unui sistem propriu de aparare aeriana si cosmica si dotarea fortelor strategice cu rachete din ultima generatie, Yars si Bulava, pentru a contracara sistemele antiracheta. Asa a declarat pentru agentia RIA Novosti, Igor Korotchenko, membru al consiliului civic de pe langa Ministerul rus al Apararii dupa ce, marti, SUA si Romania au semnat un acord de desfasurare la baza Deveselu a variantei terestre a rachetelor de interceptare SM-3 si a sistemului Aegis.
„In situatia creata, eforturile trebuie indreptate spre dotarea fotelor noastre strategice cu noile tipuri de rachete, capabile sa faca fata atat scuturilor antiracheta existente, cat si a celor viitoare”, a spus Korotchenko.
In opinia lui, la fel de importanta o constituie formarea la baza concernului Almaz-Antei a unui companii specializate in fabricarea elementelor destinate apararii aeriene prin unificarea intreprinderilor de resort. Aceste masuri pot „reduce eventualele amenintari si riscuri care vor apare pentru Rusia in cazul in care Moscova nu va reusi sa ajunga cu SUA si NATO la o intelegere acceptabila vizand participarea noastra la scutul european”, a afirmat expertul.
In opinia lui, actualul acord intre SUA si Romania demontreaza ca Washingtonul isi duce in mod consecvent la indeplinire conceptul de scut national, unde sistemul european este parte componenta. Expertii militari rusi recomanda conducerii tarii crearea de urgenta a unui sistem propriu de aparare aeriana si cosmica si dotarea fortelor strategice cu rachete din ultima generatie, Yars si Bulava, pentru a contracara sistemele antiracheta. Asa a declarat pentru agentia RIA Novosti, Igor Korotchenko, membru al consiliului civic de pe langa Ministerul rus al Apararii dupa ce, marti, SUA si Romania au semnat un acord de desfasurare la baza De