Din 2006 şi până acum, 20 de familii şi-au găsit adăpost fără aprobarea primăriei în blocul de locuinţe sociale din cartierul Progresul.
Consilierii locali au aprobat astăzi evacuarea persoanelor care ocupă abuziv locuinţele din fondul locativ al municipiului Slatina. În această situaţie se găsesc 20 de familii formate din 58 de persoane, care şi-au găsit adăpost în blocul G6 de pe Aleea Castanilor, după mutarea titularilor aprobaţi de către primărie.
Cel mai vechi locatar abuziv este familia Bălărău, compusă din opt membri, care s-a instalat într-o cameră din septembrie 2006.
În blocul de locuinţe sociale, primăria a repartizat 144 de familii, 20 dintre acestea fiind evacuate în noiembrie 2010 pentru neplata datoriilor. Deşi blocul a fost reabilitat de două ori în ultimii zece ani, ultima dată fiind schimbate conducetele, zugrăvit şi puse termopane, acesta arată ca după bombardament. Localnicii, majoritatea rromi, locuiesc în condiţii de neimaginat: mizerie, miros pătrunzător de urină, şobolani, geamuri sparte. Din cauza datoriilor la curent electric şi apă, multe camere au fost debranşate. Chiria maximă percepută pentru o locuinţă este de 35,38 lei pe lună.
Locuinţe noi şi terenuri pentru buni-platnici
Pentru a nu mai fi supuşi chinului de a locui în condiţii mizere, primăria a găsit soluţii de mutare pentru familiile de bună-credinţă: se vor construi 48 de locuinţe pe strada Nicolae Bălcescu. Primăria Slatina a alocat din bugetul din acest an 6,7 milioane lei cheltuielilor legate de locuinţe. De asemenea, 16 familii au primit loturi de teren pe care îşi vor putea construi case, în zona Cireaşov.
Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul primăriei a înregistrat peste 1000 de cereri de locuinţe sociale. În municipiu nu există decât două imobile cu această destinaţie: blocul G6- strada Aleea Castanilor şi blocul 25