Brocoli, cu puternice proprietati anti cancer, este si una dintre legumele cel mai dificil de gatit. O bucatareasa nepriceputa poate lesne sa faca astfel incat leguma sa-si piarda proprietatile.
Oamenii de stiinta spun ca pentru a-si pastra proprietatile, brocoli trebuie gatit la aburi. In plus, daca i se adauga hrean sau wasabi, proprietatile sale anti cancer sunt si mai puternice, relateaza Daily Mail. Atat hreanul, cat si echivalentul sau nipon contin o enzima care are acest efect.
Potrivit profesorului Elizabeth Jeffrey, din cadrul Universitatii Illinois, aceste ingrediente adaugate peste brocoli nu fac decat sa mareasca absorbtia compusilor activi din leguma in partea superioara a sistemului digestiv, sporindu-i proprietatile. Chiar si mustarul este o alternativa, in cazul in care hreanul sau wasabi nu sunt la indemana.
In cadrul unui studiu, voluntarii au fost pusi sa consume brocoli gol sau in combinatiile enumerate, masurandu-li-se compusii activi din sange, proveniti din brocoli, 30 de minute mai tarziu. S-a observat ca in cazul celor care consumasera brocoli in combinatiile indicate, efectele inca se resimteau. Ingredientul-cheie continut de hrean, wasabi sau mustar este sulforafanul.
S-a observat ca si ridichile, varza, mugurii de Bruxelles sau nasturelul au efecte similare.
Cercetarile anterioare au aratat ca trei pana la cinci portii de brocoli pe saptamana protejeaza organismul de cancer.
Brocoli, cu puternice proprietati anti cancer, este si una dintre legumele cel mai dificil de gatit. O bucatareasa nepriceputa poate lesne sa faca astfel incat leguma sa-si piarda proprietatile.
Oamenii de stiinta spun ca pentru a-si pastra proprietatile, brocoli trebuie gatit la aburi. In plus, daca i se adauga hrean sau wasabi, proprietatile sale anti cancer sunt si mai puternic