Alegem producţiile TV cu elemente S.F. şi fantasy, precum \"Lost\" sau \"Jurnalele vampirilor\".
Într-o epocă în care Hollywoodul lansează în cinematografe în mare parte numai filme produse după formule, în care aspectul eclipsează complet substanţa, serialele de televiziune, mai ales cele americane, iau avânt în preferinţele consumatorilor de divertisment, în ceea ce criticii din afară numesc "epoca de aur a televiziunii".
Deşi unele seriale suferă de aplicarea la un tipar – mai ales cele numite "procedurale", cu poliţişti, doctori şi avocaţi, în variaţiuni infinite – au început să apară din ce în ce mai multe producţii care sfidează includerea într-o categorie. Iar publicul, inclusiv cel român, se bucură de această nouă dependenţă.
În România ajung doar marile succese, ori de audienţă, ori de critică – foarte rar există o intersecţie a lor. Şi când ajung, de cele mai multe ori sunt difuzate la cel puţin un an faţă de premiera din Statele Unite, în afară de televiziunile care fac parte dintr-o reţea internaţională, precum HBO, AXN, Diva sau Universal. În aceste cazuri, nerăbdătorii aleg alte variante pentru a-şi viziona serialele: prin descărcări ilegale sau prin site-uri pe care sunt încărcate episoadele, chiar dacă unele dintre ele perecep o mică taxă.
Clubul devoratorilor de TV
Iubitorii de seriale din România au parte de un loc în care să se adune şi să le discute, tvblog.ro, în care există posturi şi rezumate ale tuturor serialelor (chiar tuturor) care rulează în prezent pe micile ecrane. Acolo ei pot afla dacă titlul preferat a mai primit un sezon sau s-a anulat, sau ce actori vor apărea viitor într-un episod sau mai multe.
Potrivit cifrelor legate de comentarii (de multe ori aprinse) oferite EVZ de tvblog.ro, serialele cele mai discutate din istoria de câţiva ani a blogului sunt "Lost: Nauf